Είσοδος

Ποιoς είναι online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 45 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πού βρίσκεσαι:

Ανακοίνωση Πρόσκλησης για Εθελοντική Δραστηριότητα στην Αναπηρία

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εθελοντική Δραστηριότητα στην Αναπηρία

Πρόσκληση

για εθελοντική συμμετοχή και υποστήριξη
προγραμμάτων «κοινωνικής ένταξης στη γειτονιά»
που υλοποιούνται από ειδικά δημοτικά σχολεία, ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ ειδικής αγωγής
της Θεσσαλονίκης
και το περιοδικό «Η Ζωή Πλαγίως

 

 1. Το 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης (νέα παραλία κοντά στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς»),
 2. το 4ο ειδικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης (Ξυλάδικα, μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό),
 3. το ειδικό δημοτικό σχολείο Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (Ρετζίκι),
 4. το 3ο ειδικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης (Εύοσμος),
 5. το 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη (στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κωφών και βαρηκόων στο Πανόραμα),
 6. το ΕΠΑΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Φοίνικας),
 7. το ειδικό δημοτικό σχολείο Πορταριάς,
 8. το ειδικό νηπιαγωγείο Πορταριάς,
 9. το ΕΕΕΕΚ Κιλκίς
 10. και
 11. το περιοδικό «Η Ζωή Πλαγίως»

θα υλοποιήσουμε και φέτος για τους μαθητές μας (τα σχολεία) καθώς και για εφήβους και νέους με νοητική ανεπάρκεια που δεν φοιτούν σε κάποιο σχολείο (το περιοδικό Η ΖΩΗ ΠΛΑΓΙΩΣ), το πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης στη γειτονιά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στο περσινό πρόγραμμα μέσα από το οποίο περισσότερα από 80 παιδιά, έφηβοι και νέοι με προβλήματα στη νοητική τους ανάπτυξη ήρθαν σε συστηματική επαφή και επικοινωνία με συνομηλίκους τους στο χώρο της κατοικίας τους, δοκίμασαν με επιτυχία και ευχαρίστηση την αυτόνομη από γονείς και κηδεμόνες χρήση του ελεύθερου χρόνου τους, ανέλαβαν την ευθύνη του εαυτού τους μέσα στους κοινωνικούς χώρους συνομηλίκων στους οποίους έζησαν και ασκήθηκαν σε πρακτικές κοινωνικές δεξιότητες ζωής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών τις απογευματινές ώρες ή το Σαββατοκύριακο (ανάλογα με τις δυνατότητες των εθελοντών και τις ανάγκες της οικογένειας). Κάθε συμμετέχων (άτομο με αναπηρία) υποστηρίζεται από ένα ή δύο εθελοντές στην εβδομαδιαία του έξοδο. Για κάθε συμμετέχοντα σχεδιάζεται ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του, τις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και τις επιθυμίες και προσδοκίες της οικογένειας. Οι εθελοντές υποστηρίζονται σε κάθε τους βήμα τόσο μέσα από αναγκαίες θεωρητικές ενημερώσεις, όσο και στην εποπτεία των πρακτικών τους ενεργειών κατά την υλοποίηση του προγράμματος από όλους όσους έχουν την ευθύνη της παρακολούθησής του.

Στόχος του προγράμματος είναι το κάθε παιδί, ο κάθε έφηβος ή νέος με νοητική ανεπάρκεια να αναπτύξει ή να βελτιώσει την επικοινωνία με τους ανθρώπους της γειτονιάς του, να αναπτύξει όσο γίνεται περισσότερο ισότιμες κοινωνικές σχέσεις με τους μη ανάπηρους συνομηλίκους του, να συμμετέχει σε κοινωνικές δραστηριότητες στον ευρύτερο χώρο της κατοικίας του, να εξασκηθεί σε αντίστοιχες κοινωνικές και λειτουργικές δεξιότητες και να εξελίξει μ’ αυτόν τον τρόπο την ικανότητα αυτοπροσδιορισμού και της ανεξάρτητης και αυτόνομης λειτουργίας του μέσα στην κοινωνία. Με αυτή τη λογική το πρόγραμμα εκφράζει την διάθεση της κοινωνικής αλληλεγγύης μακριά από οποιαδήποτε αντίληψη οίκτου και φιλανθρωπίας.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να έχετε απ’ ευθείας από τα σχολεία είτε από τον κ. Γ. Μπάρμπα, όπου και μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.
Προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής: 31 Οκτωβρίου 2017.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

α) Ειδικό δημοτικό σχολείο Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (9ης Κωνσταντινουπόλεως 22, Πεύκα). Διευθυντής κ. Κώστας Νότας, Συντονίστριες: κ. Πολυχρονία Μαραντίδου και κ. Ελισάβετ Σύρμογλου. Τηλ. 2310-673666, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ώρες λειτουργίας του σχολείου 8.30 – 13.15).

β) 1ο ειδικό δημοτικό σχολείο (Καραϊσκάκη 1 στην παραλιακή λεωφόρο, στάση «Σχολή Τυφλών»). Διευθυντής κ. Πολυχρόνης Ευκαρπίδης. Τηλ. 2310-817185, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., (ώρες λειτουργίας του σχολείου 8.30 – 13.15).

γ) 1ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας - Χορτιάτη (Κομνηνών 86, Πανόραμα). Συντονίστριες: κ. Ντινοπούλου Σταυρούλα και κ. Πεγκλίδου Ελένη. Τηλ. 2310-332014, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ώρες λειτουργίας του σχολείου 8.30 – 12.45).

δ) Ειδικό ΕΠΑΛ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Γεωργικής Σχολής 95, Φοίνικας). Συντονίστριες: κ. Πίγκα Κωνσταντίνα και κ. Ματοπούλου Ναταλία. Τηλ. 2310-473441 και 2310-478893, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ώρες λειτουργίας 9:00 – 13:00).

ε) 4ο ειδικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης (Μαζαράκη 1, Ξυλάδικα). Συντονιστές: κ. Πουλής Αναστάσιος και κ. Μίσσιου Σόνια. Τηλ. 2310-523410, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ώρες λειτουργίας του σχολείου 8.30 – 12.45).

στ) 3ο ειδικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. Εύοσμος. Συντονίστριες: κ. Μαυρίδου Ελένη και κ. Αυγερινού-Πιέτζικ Δέσποινα, Τηλ. 2310-656235, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ζ) ΕΕΕΕΚ Κιλκίς. Κιλκίς. Συντονίστριες: κ. Τεχλικίδου Ελένη και κ. Δρακοπούλου Ηρώ. Τηλ. 2341-075340, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

η) Ειδικό δημοτικό σχολείο Πορταριάς. Διευθυντής του σχολείου: Κασκανιώτης Ανδρέας. Τηλ. 2373-022772. e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

θ) Ειδικό νηπιαγωγείο Πορταριάς. Προϊσταμένη: Εμμανουηλίδου Αθανασία. Τηλ. 2373-022772. e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ι) Γ. Μπάρμπας (για τα σχολεία και το περιοδικό Η ΖΩΗ ΠΛΑΓΙΩΣ), στις ώρες συνεργασίας με τους φοιτητές (Τρίτη 5:30 - 6.30 μμ, 4ος όροφος Παιδαγωγικής Σχολής) ή στα μαθήματα. Τηλ. γραφείου 2310-995003, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..