Είσοδος

Ποιoς είναι online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 46 επισκέπτες και κανένα μέλος

Πού βρίσκεσαι:

Ο Καραγκιόζης μου έμαθε να μη φοβάμαι (τ. 2ο)

Η κ. Χριστίνα Φωτιάδη είναι σήμερα φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Τα όσα αναφέρονται παρακάτω είναι οι δικές της μαρτυρίες και απόψεις για τον Καραγκιόζη, όπως τις διατύπωσε τότε, που φοιτούσε στο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στον Παντελή Μπιτζαράκη, τον ψυχολόγο που είχε την ευθύνη αυτού του προγράμματος.

Ο Καραγκιόζης μου έμαθε να είμαι η Χριστίνα, χωρίς να φοβάμαι τι θα πουν οι άλλοι. Μέσα από τον Καραγκιόζη έμαθα τον εαυτό μου, να κάνω πράγματα που ευχαριστούν τη Χριστίνα.

Όταν πρωτο-συνάντησα τον Καραγκιόζη τον φοβόμουν. Φοβόμουν να κοιτάξω τον εαυτό μου. Είμαι 18 χρονών. Στην πορεία μ’ έμαθε να κάνω πράγματα και να μη με νοιάζει αν αρέσουν στους άλλους. Εμένα που ήμουν πολύ κλειστή και φοβόμουν τους άλλους, μ’ έκανε να κοιτάξω μέσα μου. Να σκέφτομαι για μένα.  Ένιωσα ότι ο Καραγκιόζης κρύβει μιαν αλήθεια. Και το να φοβάμαι τον Καραγκιόζη ήταν σαν να φοβάμαι τη δική μου αλήθεια. Ο Καραγκιόζης μου έβγαλε στην επιφάνεια πράγματα που έκρυβα. Μου έβγαλε πληγές. Πληγές που πονούσαν πολύ. Τώρα, δε θα πάψω να είμαι δίπλα τους, αλλά θα ζω κιόλας.

Πάρα πολλές φορές έχω κλάψει, έχω πει δικές μου στιγμές τις οποίες σεβαστήκατε όλοι στο έπακρο. Παλιότερα έλεγα και δε με ένιωθαν. Και αυτός ήταν και ένας λόγος που δεν έβγαζα τη Χριστίνα. Φοβόμουν μη βγάλω τη Χριστίνα και γυρίσουν οι άλλοι την πλάτη και φύγουν.

Ο Καραγκιόζης μου έδωσε δείγμα ό,τι αξίζω. Μ΄ έμαθε να αγαπώ απίστευτα τον εαυτό μου και να πιστεύω σ’ αυτόν. Ο Καραγκιόζης σε κάνει πιο δυνατό άνθρωπο. Με έκανε καλύτερη. Να μπαίνω μπροστά και να αψηφώ αυτά που λένε.

Ό,τι και να γίνει, έχω πάρει μεγάλη προίκα συναισθημάτων και εμπειριών. Τις γεύτηκα, τις ρούφηξα. Κάθε Τρίτη ήθελα να έρθω, ακόμη και αν αισθανόμουν χάλια. Πήρα σε μεγάλο βαθμό αγάπη και σεβασμό. Ο Καραγκιόζης δεν είναι μίζερος, αλλά απλόχερος.

Χριστίνα Φωτιάδη